Exclusieve sjaals - Gioia

Exclusieve sjaals

Exclusieve sjaals zijn gemaakt van exclusieve en luxueuze stoffen. In dit geval heb je het al snel over kasjmier wol en zijde. Beide materialen maken prachtige stoffen die mooi staan bij elke outfit. Daarom kies je voor exclusieve sjaals uit de shop van Gioia. Deze zijn gemaakt van zijde of kasjmier wol. Als je deze bijzondere en fijne stoffen goed behandelt gaan ze een leven lang mee. Dan kunnen ze zelfs van generatie op generatie worden overgedragen.

Zijden sjaals in authentieke Indiase kleuren

De exclusieve sjaals zijn afkomstig vanuit India en kunnen dus een speciale betekenis hebben voor een persoon of een familie. Dat komt door de manier waarop ze zijn gemaakt of de intenties waarmee de sjaal is doorgegeven. Wat een sjaal nog meer bijzonder maakt zijn de kleuren die erin zijn verwerkt. De kleuren hebben in de Indiase religie een bijzondere betekenis. Groen betekent zuiverheid en harmonie. Oranje staat voor passie, optimisme en strijdbaarheid en roze is de kleur van spiritualiteit. Het is leuk om je hierin te verdiepen, zodat je weet welke sjaal qua beleving perfect bij jou past.

Kasjmier wol - waarom zo fijn om te dragen?

Kasjmier wol wordt geassocieerd met luxe, zachtheid en comfort. Daarom zijn bijvoorbeeld sjaals en truien van deze stof erg gewild om te dragen. Je voelt direct het verschil met lamswol, schapenwol, katoen of polyester. Deze stoffen zijn ruwere materialen en irriteren op de huid als je daar gevoelig voor bent. De kans is klein dat deze gevoelige reacties niet komen van de kasjmier wol waar onze exclusieve sjaals van worden gemaakt. Deze wolsoort komt van de kasjmiergeit uit de gelijknamige streek Kasjmier. Dat maakt het ook nog eens een fijn natuurproduct. Je hoeft niet bang te zijn dat de geiten hieronder lijden. De herders ontdoen de geiten van hun wol op een vriendelijke manier. De beesten worden dus niet onnodig geslacht.

Een gevoelige huid? Neem dan een kijkje in het winkeltje van Gioia, het veelzijdige assortiment zal je verrassen.

<< Terug